9 September het infietsrondje

Zoals gebruikelijk starten we de week op zaterdag met een infietsrondje. Hierbij kunnen de benen even losgetrapt worden en kan het lijf even wennen aan fietsen in de bergen.
Het rondje is 18 km lang en er zit 1 beklimming in. Daarover zal het dan ook gaan.
De klim die we doen vandaag is zo’n 4,5 km lang en overbrugt 550 hoogtemeters. De snelle rekenaars onder u weten dan al dat het gaat om meer dan 10% klimmen, dat is toch al serieus!
Laat dat nu net de bedoeling zijn. Wij als gids kunnen 10x zeggen dat klimmen in Oostenrijk anders is dan bijvoorbeeld in Frankrijk, maar voelen is de beste manier. Met een selectie van ijs- en wielervereniging Losser en Jack uit Alkmaar gaan we op weg.

Infietsrondje

Als we aan de klim beginnen is het voor de meeste even zoeken naar het juiste gevoel. Welke versnelling moet ik kiezen? Wel of niet staand klimmen? Dat zijn een beetje de dingen die bij menigeen door het hoofd spoken.
Op vraag 1 is een snel antwoord te geven, als het boven de 10% stijging komt en je moet nog een week in de bergen fietsen. Lekker op een licht verzet gaan zitten en dan liever nog 1 tand lichter!
Als we halverwege de klim de groep weer bij elkaar laten komen blijkt dat het een aantal niet meevalt. Met name de steilte en de te kiezen verzetten spelen daarbij een rol. Daar is nu juist deze klim voor, een waarschuwing om de week rustig te beginnen. Marco heeft daar een mooie term voor bedacht; een Oostenrijkse berg moet je niet aanvallen maar besluipen!
Dit betekent dat je als je er rustig aan begint je dat “verlies” weer dubbel en dwars goed maakt gedurende de rest van de klim of zelfs reis.

 

 

Sluit pagina af