Ambro present bij de Ride for the Roses.

Op zondag 20 augustus werd in Utrecht de Ride for the Roses verreden. Deze tocht met afstanden van 35, 50 en 100 km wordt georganiseerd ten bate van het KWF. Na zijn ziekte heeft Lance Armstrong de Lance Armstrong foundation opgericht. Hiermee zamelt hij op vele uiteenlopende manieren geld in om de strijd tegen kanker te steunen. Zo is hij ook begonnen met een toertocht, de Ride for the Roses. Ook in Nederland is daar dus een variant op welke afgelopen 20 augustus is verreden. Met een ploeg van CNB Lisse waren wij daar present.

Om 7.00 uur vertrekken we vanuit Petten richting Lisse waar het verzamelpunt is in het kantoor van het CNB. De groep is in totaal 28 renners en rensters groot en voor iedereen is er een tasje met een shirt, een rugnummer en een aantal versnaperingen voor onderweg. Na een bak koffie en een punt taart vertrekken we naar de jaarbeurs in Utrecht. Daar verzamelt zich een menigte van 10.000 fietsers die allemaal het slechte weer trotseren om het KWF te steunen. Om 10.30 uur zetten 5000 van hen zich in beweging om 100 km te fietsen door de provincie Utrecht. De organisatie heeft een prachtige tocht uitgezet die allerlei landschappen doorkruist. Zo rijden we Utrecht uit op de A12 die speciaal voor ons tijdelijk afgesloten wordt. Dat is toch wel een bijzondere ervaring. We vervolgen onze weg langs de Lek naar Wijk bij Duurstede en vervolgens richting de Amerongse berg. Vandaar uit keren we weer terug naar de jaarbeurs. Onderweg hebben we de eerste helft redelijk weer, maar daarna komt er toch wat er voorspelt is. Namelijk enorme regen en onweersbuien. Dit maakt dat we uiteindelijk drijfnat maar zeker voldaan weer bij de auto aankomen. Daar kleden we ons om en drinken nog even wat in een tot feestzaal omgebouwde hal van de jaarbeurs. Daar vind ook de overhandiging plaats van de sponsorbedragen die naast het inschrijfgeld nog opgehaald zijn. Er is in totaal deze dag meer dan 600.000 Euro binnengekomen voor het KWF. Een geweldig resultaat waar mooie dingen mee gedaan kunnen worden in de strijd tegen kanker!

Ook volgend jaar zal er weer een editie zijn van deze tocht. Als u het KWF een warm hart toedraagt doet u dan ook mee, of steun door een donatie het KWF. U doet daar velen een groot plezier mee.

 

 

Sluit pagina af