SANTOS SRR 03 Carbon

Santos

Het was even zweten, maar donderdag 10 mei om 17.35 uur was het dan zover, de nieuwe Santos is afgemonteerd en gereed om vrijdag in het Sauerland zijn nut te gaan bewijzen. Het is natuurlijk een gok om op een nieuwe fiets direct een weekend met ruim 300 km te gaan rijden, maar ik hou wel van een gokje.
Tijdens de opbouw zelf had ik nog af te rekenen met wat kleine tegenslagen, maar eenmaal gestart op de camping bij de Sorpesee wist ik al dat het goed zat. (letterlijk en figuurlijk)

Een groot verschil met mijn andere fiets is het gewicht, 8,5 kg om10,5 kg. Op de vlakke Noord Hollandse wegen misschien niet van belang, maar op hellingen van 10 á 14 % is het zeker een voordeel. Zowel eind juni in de Alpen als nu in het Sauerland ga ik dergelijke stijgingspercentages meemaken, dus ik ben er nu al blij mee!
Verder is natuurlijk het schakelsysteem een wereld van verschil. Reedt ik de laatste 10 jaar met het elektronische systeem van Mavic, de Mectronic, nu rij ik met het nieuwste systeem van SRAM, de Force.

Santos Santos

Naast het geringe gewicht kenmerkt deze groep zich door de precieze werking d.m.v het “double tap” systeem. Hierbij bedien je met één hendel zowel het zwaarder als het lichter schakelen.
Verder staat SANTOS garant voor een subliem afgewerkt frame (in mijn geval zwart geanodiseerd) met erg prettige stuureigenschappen. Zowel bergop als in de lastigere afdalingen was er geen spoortje twijfel te bespeuren.
De volledig carbon voor en achtervork zorgen voor het nodige comfort, terwijl de oversized schuine buis zorgt voor een strak bracket. Dit resulteert weer in een zeer directe aandrijving.

Verder afgemonteerd met onderdelen van Controltech (o.a. het anatomisch gevormde stuur de “Formidable”) levert het in mijn ogen een prachtig plaatje op.

Kortom: VASAsport heeft met SANTOS een prachtige bikepartner in huis gehaald. Uit ervaring kan ik melden dat ook de ATB’s van SANTOS voldoen aan de hoogste eisen die je als Transalp deelnemer aan je fiets mag stellen.
Kijkt u voor meer informatie over SANTOS ook eens op www.santosbikes.nl

 

 

 

 

 

Sluit pagina af