Thermagas Bike Dag
(1 juni 2007)

Vrijdagmorgen om 8.30 uur vertrekken we met drie man (Pieter-Jan, Johan en Ambro) naar Amerongen om daar als begeleiders de Thermagas Bike Dag in goede banen te leiden.
De eigenaar van Thermagas heeft eens bedacht dat het wel leuk zou zijn om met klanten en andere relaties een dagje te gaan fietsen. Het idee was om met zo’n 25 enthousiastelingen een leuke dag te gaan hebben. Toen de eerste plannen uitgewerkt werden en de animo gecheckt bleek al snel dat die 25 een wat lage schatting was. Op 1 juni staan er 160 mannen en vrouwen klaar om begeleid door de gidsen vanVASAsport een dag plezier te beleven op en om de Amerongse berg!

Rick heeft de dag tot in de puntjes geregeld en alles verloopt dan ook soepel. Als wij om 10.30 uur arriveren kunnen we zo beginnen met het aankleden van de zaal, het opstellen van het scherm en de beamer en het klaarzetten van de 160 bidonnen sportdrank in de nagelnieuwe Easy-up tent van VASA. Als ook het verhuurbedrijf met de 94 huurfietsen is gearriveerd kan de briefing beginnen.
De deelnemers zijn ingedeeld in drie niveaus en tien groepen totaal zodat er overzichtelijke groepen ontstaan. De gidsen hebben inmiddels elk een eigen hoekje gecreëerd op de parkeerplaats waar het juiste aantal fietsen klaarstaat zodat de groepjes direct van elkaar gescheiden zijn.
Nadat Jeroen de deelnemers heeft ontvangen en Marco heeft uitgelegd wat de bedoeling is worden de groepen aan de gidsen gekoppeld en gaan we aan de slag.

Ik ga zelf op pad met een groep die naar de fietsen kijkt alsof het ruimtevoertuigen zijn. Het plan is dan ook om eerst eens te kijken of, en zo ja in welke mate er al vaardigheden aanwezig zijn. Daartoe vertrekken we eerst naar een veldje in de buurt om wat stuur en remoefeningen te gaan doen. Al snel blijkt echter dat de schijn bedrogen heeft. Er wordt gewoon lekker gedraaid en gekeerd, dus we besluiten snel om het bos in te gaan voor een mooie tocht.

De hele groep geniet met volle teugen van de mooie route die ons om en vooral over de Amerongse berg voert. Het mooie weer is zeker een plezierige bijkomstigheid en al snel zijn de eerste zweetdruppels zichtbaar. Gelukkig heeft iedereen bij de start een bidon met sportvoeding ontvangen zodat dit verlies direct weer aangevuld kan worden.

Na 17 fraaie kilometers zijn we weer terug waar we begonnen waren en op een kleine valpartij na is de tocht heerlijk verlopen.  De douches wachten om het stof weg te spoelen!
Na een dankwoord en de belofte om volgend jaar weer zo’n dag te organiseren wordt het pasta buffet geopend en kan bijna iedereen zich te goed doen aan heerlijke macaroni, spaghetti en lasagne. Om 20.30 uur is alles weer opgeruimd en ingeladen en vertrekken we weer richting Petten.

 

Sluit pagina af